Monday, March 14, 2011

Terima kasih ..

Assalamualaikum ..
apa khabar ..??
kali nie entry lebih seri0us sedikit berbanding sebelum nie ..

kali nie nak st0ry sikit pasal sikap segelintir manusia kat negara kita nie ..
saya tahu yang saya p0n bukanlah manusia yang sempurna kan ..
tapi just nak share jea ..

TERIMA KASIH ..
kenapa lah 0rang negara kita nie susah sgt nak ucap terima kasih kat 0rang lain ..
berat sangat ke perkataan tue nak keluar daripada mulut ekk ..
maybe bagi sesetengah 0rang tak kesah p0n pasal ucapan nie ..
walaup0n ucapan nie nampak mcm xpenting ..
tapi sebenarnye penting sangat ..

paling bengang bila cashier 0r siapa - siapa yg memberikan perkhidmatan kepada pelanggan ..
tapi kedekut utk ucap terima kasih ..
tapi pelanggan pulak yang kena ucap terima kasih ..
mmg la xsalah ..
tapi susah sgt ke nak ucap TERIMA KASIH tue ..
dah la pelanggan bagi duit and keuntungan kat dia 0rang ..
tapi dia 0rang xpandai nak berterima kasih kat pelanggan ..

benda mcm nie pat0t dipandang seri0us ..
bayangkan la kalau kita bagi perkhidmatan kat pelanggan dari negara luar ..
c0nt0hnya pelanc0ng ..
kalau kita xucap terima kasih ..
apa mereka anggap tentang rakyat negara kita nie ..
mesti teruk kan ..
kita xnak mereka anggap negara kita teruk ..
s0 ..
pandai - pandai la ..

sepanjang hidup hampir 19 tahun nie ..
dah mcm - mcm jenis 0rang saya jumpa ..
tapi mmg sgt bengang dengan 0raang yg xpandai ucap terima kasih and senyum ..
susah sgt ke ..???
kita pandai nak didik budak - budak kecil ucap terima kasih ..
tapi 0rang yang dag b0leh berfikir dengan rasi0nal tak praktikkan benda tue ..
kan rugi tue ..
RENUNG - RENUNGKANLAH DAN SELAMAT BERAMAL ..


*m0hon maaf sekiranya ada yang terasa hati dgn entry nie .. hanya ingin meluahkan apa yang dipendam .. sesungguhnya yang baik datang dari ALLAH S.W.T .. dan yang buruk itu datang dari saya sendiri .. ASSALAMUALAIKUM ..






tHanks fOr yOur TimE to Read tHIs :D

1 comment:

  1. Aku tak biasa ucap time kasih nie,,aku bese ucap tengkiyuu~ HAHA

    ReplyDelete