Thursday, September 15, 2011

Pesta Buah-Buahan dan Sambutan Kemerdekaan 2o11 ..


assalamualaikum ..
minta maaf ye wahai cik belog coz dah lame belog nie ber update ..
perasaan malas sangat menebal dalam diri nie ..
minggu lepas dah siap taip entri terbaru untuk cik belog ..
tapi malangnya tangan nie terlebih gatal pulak gi delete entri tue ..
tak sempat nak post lagi ..

rasanya masih belum terlambat kot law aku nak ucapkan 
selamat hari raya dan selamat hari merdeka
 untuk semua rakyat malaysia ..
mina maaf lagi sekali coz  lambat wish ..

minggu lepas UITM TERENGGANU ada menganjurkan 2 aktiviti ..
iaitu PESTA BUAH dan SAMBUTAN KEMERDEKAAN ..
kedua-dua aktiviti nie of coz la aku join ..
law aku tak join ..
takkan la aku nak post kat sini kan ..

pesta buah telah berlangsung dengan jayanya pada hari jumaat ..
9 september 2011 ..
pukul 8 pagi hingga pukul 12 tengahari ..
tapi aku gerak dari kolej dalam pukul 10.30 pagi macam tue ..
untuk sesiapa yang nak makan buah-buahan tue ..
kenalah beli kupon yang berharga rm2 ..
sangat berbaloi ye kamu ..
bayar rm2 tapi boleh makan 9 jenis buah-buahan tempatan ..
class gitu ..

antara buah-buahannya ialah ..
jambu batu .. betik .. tembikai .. durian .. mangga ..
buah naga .. tembikai susu .. 
lagi dua jenis buah ..
aku lupa pulak buah ape ..
sorry ye cik belog ..

pada hari sabtu 10 september 2011 ..
telah diadakan sambutan kemerdekaan ..
aku wakil IPM UITM TERENGGANU ..
gila happening sambutan tue ..
walaupun yang join perarakan tue just segelintir pelajar jea ..
tapi dah cukup happening ..

IPM mewakilkan 18 orang seketariat ..
kita orang pakai baju colour biru lagi taw ..
baju seketariat yang fresh taw ..
sebab hari jumaat baju tue baru kiteorang dapat ..
baru jea siap tempah ..
tue yang semangat membara tue ..
tapi giler tak percaya ..
walaupun kite orang just 18 orang jea join perarakan ..
tapi kite orang dapat no 3 taw ..

sebenarnya kita orang tak tahu pun ada pertandingan perarakan ..
kita orang just wakilkan jea ..
tapi malam tue baru kite orang taw yang kite orang dapat no3 ..
syukur pada Allah ..
Alhamdulillah ..

penat dah aku bebel panjang ..
cuci la mata korang ngan gambar - gambar kat bawah nie ..














setakat nie jea entri kali nie ..
dah panjang sangat kot ..
nanti korang tak bace pulak ..
nak tengok gambar lagi ..
assalamualaikum ..












tHanks fOr yOur TimE to Read tHIs :D

No comments:

Post a Comment