Tuesday, December 13, 2011

Perjalanan seorang mahasiswi semester empat .

             Assalamualaikum wahai semua pembaca blog yang hodoh nie .. semasa entri nie dipublish, aku sudah berada di minggu keempat untuk my new semester iaitu semester empat .. yeayyy ..!!! aku sudah bergelar senior part four la .. tak payah nak bangga sangat la ekk dengan title senior engkau tue .. tak boleh bawak ke mana pon .. bergelar mahasiswi semester empat nie memang la seronok sebab tak lama lagi dah nak tamat pengajian diploma in accounting information system aku nie .. tapi semester empat nie aku diuji dengan subject yang tak kurang hebat dan susah nya .. arggghhh ..!!!! takut menghadapinya ..

             Untuk semester nie aku ambil enam subject iaitu AIS 300,AIS 290,BEL 312, MAF 280, MGT 180 ,FAR 250 .. for your information aku rasa la subject yang susah semester nie ialah FAR 250 .. untuk chapter yang pertama nie pun dah nak pecah kepala otak aku nie nak paham .. aku tak tahu la macam mana aku nak tempuh tiga chapter lagi kalau tak silap aku la .. ramai lecturer aku this sem cakap yang FAR 250 nie adalah subject akaun yang paling susah untuk pelajar diploma perakaunan macam aku nie .. seriously bila dengar lecturer cakap macam tue aku takut sangat .. yela kan sape tak takut nak tempuh subject paling susah abad nie .. 

            Aku punya lecturer FAR 250 nie memang laju giler la dia ajar budak kelas aku .. dah la subject susah tapi ajar bapak segala laju kalah kelajuan cahaya .. dalam kelas aku ada 37 orang tue pon kalau campur dengan repeaters part 6 la .. aku rasa dalam 37 orang nie just berapa kerat jea la yang paham dia ajar .. aku memang kena ulang kaji semula setiap kali habis kelas dia .. kalau nak harapkan belajar dalam kelas memang aku tak mampu nak paham 100% .. so aku memang kena ambil inisiatif sendiri la kan ..tapi tak apa lah bagus jugak untuk aku , aku jadi rajin nak ulang kaji ..

             Aku nak cerita pasal semua subject aku yang aku ambil this sem .. tapi malas la pulak .. nanti entri nie jadi terlampau panjang pulak .. lain kali la ye aku cerita untuk subject lain tue .. kali nie aku cerita pasal subject yang paling susah nie jea la kat korang semua ..ohhh .. for your information minggu depan aku akan balik pahang .. yiipppppiii ..!!!!! really excited .. dalam kepala aku nie dah pikir nak buat apa masa cuti mid term aku seminggu tue nanti .. huhhhu .. tak sabar la aku walaupun masa cuti tue aku tak dapat dating dengan encik botak aku .. tapi tak apalah tak de rezeki la katakan ..

              Sangat sedih sebab encik botak akan balik ke politeknik dia pada pagi 21/12/2011 .. aku pun balik 21/12/2011 jugak tapi malam la pulak .. encik botak memang terpaksa balik pagi sebab pagi tue dia dah kena daftar untuk his new semester kat politeknik port dikson dia tue .. sangat sedih mehhhh .. tapi takpe la encik botak cakap kena sabar terima dugaan rindu yang teramat sangat nie .. last jumpa dia raya aidiladha hari tue .. serious dah lama tak jumpe encik botak aku tue .. untungla kan sesiapa yang couple dekat-dekat contohnya satu universiti tiap-tiap hari boleh dating kan .. aku nie hahh sebulan sekali pun tak dapat la derrr .. alamak ..!!! ceritaku dah terpesong la .. ok la aku pun dah penat la taip panjang-panjang nie .. nak pergi buat assigment pulak .. Assalamualaikum kamu semua .. 




*miss my encik botak very much .. :(
*tak sabar nak balim tengok bilik baru warna purple and pink .. :)


            

tHanks fOr yOur TimE to Read tHIs :D

1 comment: